Blickle fokuserer på polyurethan

Øget produktionskapacitet til fremstilling af højtydende hjulbaner

Polyurethanbaner til hjul er et stadig mere populært valg. Disse polymerelastomerer har en lang række fordele. De er skånsomme for underlaget, støjsvage og oliebestandige. Blickle har årtiers erfaring inden for udvikling og fremstilling af hjul med en støbt polyurethanbane. Virksomheden leverer mange forskellige varianter, som har vundet indpas i mange sektorer og til mange anvendelsesformål. For at imødekomme den øgede efterspørgsel efter elastomer udvider Blickle sin produktionskapacitet og kommer til at drive en af verdens største produktionsfaciliteter for polyurethanhjul.

Premium-polyurethanhjul Blickle Besthane®

Hvor tilgængeligt og funktionelt transportudstyr og beholdere er, afhænger af kvaliteten af de hjul, de har. Deres hjulbaner har også en indvirkning på kørekomforten og håndteringen. Blickle har i over 20 år udviklet og fremstillet følgende polyurethanbaner på egne faciliteter.

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Besthane® er premium-polyurethan i Blickles sortiment og er et hårdt polyurethan-elastomer. 92° Shore A-hjulbanen har en lav igangsætnings- og rullemodstand og er også hydrolysestabil. Hjul med en Besthane®-hjulbane er særdeles modstandsdygtige overfor varmeophobning under dynamisk belastning, og de er derfor særligt velegnet til høje hastigheder. 92° Shore A Extrathane® var det første polyurethan i Blickles produktsortiment og er nu virksomhedens standardpolyurethan. Det er særligt sejt og modstandsdygtigt overfor skarpe genstande. Besthane® og Softhane® - hjulbaner fulgte kort tid efter. Sidstnævnte er en blød elastomer, der giver et meget højt niveau af vibrationsabsorbering og er skånsom for underlaget. Derefter introducerede Blickle Besthane® Soft det bløde og hydrolysestabile alternativ til Besthane®. Hjul med denne hjulbane giver god trækkraft og er støjsvage. De er også meget modstandsdygtige overfor varmeophobning under dynamisk belastning. Dette gør dem velegnede til anvendelser ved høje hastigheder, som fx i Blickles elektriske træksystemer.
Få flere oplysninger i vores brochure.

En ny tilføjelse: Vulkollan®

Ud over polyurethanhjul med hjulbaner, der er udviklet internt i Blickle, fremstiller virksomheden også hjul med en hjulbane af Vulkollan® for at efterkomme den stigende efterspørgsel på markedet. Hjulbanen er det perfekte supplement til resten af Blickles produktsortiment. Disse 92° Shore A-hjul har en høj dynamisk belastningsevne og giver god trækkraft. Takket være deres fremragende mekaniske egenskaber anvendes de primært som trækhjul i transportbåndssystemer.

Specialist i skræddersyede løsninger

Blickle forventer, at efterspørgslen på polyurethanhjul fortsat vil stige. Det varierede produktsortiment omfatter:

Specielle polyurethaner til høje dynamiske og mekaniske belastninger samt antistatiske udførelser og udførelser med optimeret rullemodstand runder sortimentet af. Skræddersyede produkter med høje krav til belastningsevnen spiller en stadig større rolle i virksomhedens forretning. David Blickle, der er medlem af ledelsesteamet, beskriver virksomhedens vision som følger: "Vi leverer ikke bare standardhjul, vi er snarere en specialist inden for skræddersyede løsninger. På trods af vores brede sortiment på 30.000 standardprodukter får vi hver dag mange forespørgsler om skræddersyede produkter fra kunderne. Vi er meget glade for at arbejde tæt sammen med dem for at gøre disse produkter til virkelighed."

Skræddersyede løsninger er Blickles specialitet. "Tilpassede løsninger er vores styrke. Vores teknikeres omfattende ekspertise giver os mulighed for at udvikle og optimere polyurethanprodukter til specifikke anvendelsesformål. Vores teams af erfarne designere, kemikere og testteknikere ved lige præcis, hvordan de skal fremstille de perfekte produkter for at imødekomme kundernes behov. Vi kan foretage ændringer i vores produkters egenskaber ved at justere procesparametre eller formler. Dermed kan vi skabe den ideelle hjulbane til hvert anvendelsesformål", forklarer David Blickle.
Se vores specialløsninger

Topmoderne produktionsteknologi

Blickle har brug for en høj produktionskapacitet til sit omfattende produktsortiment og det stigende antal skræddersyede løsninger. Blickle tager proaktive skridt til at forhindre flaskehalse i produktionen: "Vi er nødt til at bruge topmoderne produktionsteknologi og øge vores kapacitet for at sikre, at vi er fleksible med hensyn til kundernes forespørgsler, og at vi hurtigt og pålideligt kan levere produkter af høj kvalitet", siger David Blickle, inden han lægger kortene på bordet: Blickle har planer om at bygge en ny produktionsfacilitet til polyurethanprodukter for at give virksomheden flere muligheder i fremtiden. Det første spadestik til den nye facilitet tages ifølge de aktuelle planer i midten af 2020. Med denne udvidelse får Blickle en af verdens største produktionsfaciliteter til polyurethanhjul, og den giver samtidig virksomheden mulighed for at optimere sin værdi og sine logistikprocesser.

Vulkollan® er et registreret varemærke, der tilhører Covestro Group.