Små komponenter, der sætter store ting i gang.

Blickle-styreruller til transportteknologi og sorteringssystemer

Transportbånds- og sorteringssystemer i logistikcentre og lufthavne skal opfylde høje krav. Operatørerne forventer, at de er pålidelige og har minimal nedetid, samtidig med at kravene til hastighed og belastningsevne stadig bliver højere. Blickle leverer et bredt udvalg af styreruller til disse anvendelsesformål, der takket være deres høje kvalitet og fremragende mekaniske egenskaber opfylder selv de strengeste krav.

Kurer-, ekspres- og pakkepostbranchen er i hastig vækst. Det skyldes i stor udstrækning den voksende onlinehandelssektor, som oplever rekordhøje salg. Kunder kan også forvente, at deres ordrer ankommer hurtigere end nogensinde før, og det er nu almindeligt at vælge levering samme dag. Dette lægger pres på serviceudbyderne i kurer-, ekspres- og pakkepostbranchen og på transportbånds- og sorteringssystemerne i deres store logistikcentre.

Internationale lufthavne står over for en lignende situation, idet transportmængder og passagertal hele tiden stiger. Alle passagerer forventer naturligvis, at deres bagage når frem til det rette fly eller det rette bagagebånd hurtigt og uden problemer. Dette sætter transportbånds- og sorteringsteknologien under et stort pres. Den eneste måde at tackle udfordringen på er med topmoderne systemer.

Specialiseret ned til mindste detalje

Moderne transportbånds- og sorteringssystemer er højt specialiserede, med enhver detalje skræddersyet til det specifikke anvendelsesformål. Processen begynder med valget af de rette styreruller. Det er disse små letløbende komponenter, der får varerne problemfrit rundt i en bred vifte af transportteknologisystemer, som fx dem, der bruges i logistikcentre, lufthavne, fremstillingsindustrien og minedrift. Eksperter skelner mellem to typer af styreruller: Den første type fastgøres til komponenter for at holde dem på sporet. I dette tilfælde er kontakten mellem hjul og styr ofte kun kortvarig, men hyppig. Kørehjul er et andet alternativ. De bærer en specifik, ensartet belastning i længere tid ad gangen og findes fx i transportbåndssystemer til bagage og pakker.

"Hjul skal opfylde en lang række krav, da de bruges til så mange forskellige anvendelsesformål", forklarer Maximilian Hoffmann, produktchef hos hjulspecialisten Blickle. "Belastninger og eksterne faktorer varierer markant, alt afhængig af hvordan de bruges. Betingelserne i et bagagesorteringssystem i en lufthavn er trods alt helt anderledes end betingelserne i et system til håndtering af bulkmateriale i mineindustrien".

Høj kvalitet eller omkostningseffektivitet

Det er derfor, Blickle har udviklet en omfattende portefølje af føringsruller , der er perfekt afstemt efter den pågældende anvendelse. De kan leveres i en bred vifte af størrelser, materialer og belastningskapaciteter Løsninger i høj kvalitet med et hjulcenter fremstillet af stål eller polyamid anbefales til høje hastigheder og store belastninger – for eksempel serierne FTH og FSTH. Hjulene bruger hjulbaner fremstillet af den alsidige polyurethanelastomer Blickle Extrathane®. De har de følgende egenskaber:

  • støjsvag drift
  • lav rullemodstand
  • skånsom for underlaget
  • afsmitningsfri
  • meget slidstærke

Serierne FPOB har en hjulbane fremstillet af polyurethanelastomeren Besthane®,som yder et ekstremt lavt niveau af rullemodstand og en høj dynamisk belastningsevne. Den er udviklet til anvendelsesformål med vanskelige forhold og er også hydrolysestabil. Det betyder, at regelmæssig kontakt med fugt ikke medfører øget slitage, som ved andre materialer. Polyamidfælgen er korrosionsbestandig i modsætning til fælge af stål eller aluminium. Dette gør denne føringsrulle særligt velegnet til udendørs brug.

Blickle leverer endvidere en bred vifte af omkostningseffektive styreruller, for eksempel serien FPO. Ud over at være ekstremt alsidig har denne serie en høj belastningsevne og fremragende kemisk modstandskraft. Hjulbanen er fremstillet af brudsikker og letløbende polyamid. Serierne FPTH indeholder hjul med en blød termoplastisk polyurethanbane. De er særdeles støjsvage og hydrolysestabile, så de er yderst velegnede til udendørs anvendelser.

Nye Vulkollan-hjul i standardsortimentet

Én ny tilføjelse til Blickles produktportefølje er FSVU-serien med en hjulbane fremstillet af Vulkollan. Fordelene ved dette materiale omfatter lav rullemodstand, høj dynamisk belastningsevne og støjsvag kørsel. Ud over at være afsmitningsfrie og skånsomme for underlaget er hjulene også velegnede til transport af høje belastninger ved høje hastigheder og hen over tærskler. Men hvis standardsortimentet ikke slår til, så kan Blickle også tilbyde at udvikle og fremstille specialløsninger.