Specielle hjulbaner betyder mindre kørselsstøj

Blickle hjul kan reducere støjemission væsentligt

ZFor meget støj kan gøre dig syg - et velkendt problem på arbejdspladsen. Et højt lydniveau kan beskadige din hørelse og dit nervesystem. Forskellige forholdsregler kan hjælpe med at reducere disse problemer, såsom anvendelsen af hjul med støjreducerende hjulbaner på transportvogne i produktionsvirksomheder, på distributionslagre og i detailhandlen. Vi leverer et bredt program af hjul i forskellige udførelser med specielle hjulbaner, specifikt til disse formål.

I henhold til Grundloven og de internationale menneskerettighedskonventionerne har alle ret til sikkerhed - dette inkluderer også ansatte på deres arbejdsplads.” Dette er dog ikke altid praksis på arbejdspladserne i den rigtige verden: I henhold til en rapport offentliggjort af Ministeriet for arbejds- og socialanliggender, var der omkring 13.000 rapporterede tilfælde af høreskader relateret til støj i Tyskland i 2017. 6.849 af disse tilfælde blev set som værende arbejdsrelateret.

Det nationale miljøinstitut anbefaler implementering af forskellige forholdsregler, med det formål at reducere støj. Disse inkluderer “tekniske forholdsregler og mindre støjende arbejdsmetoder.” Det sidste kan opnås vha. løsninger der ved første blik ikke ser ud til at have nogen direkte forbindelse til støjreduktion - såsom anvendelsen af hjul med specialle støjreducerende hjulbaner på transportvogne. “Ofte anvendes hjul med en hård, støjende hjulbane, eftersom man tror, at blødere hjulbaner har en lavere belastningsevne og en højere køremodstand,” forklarer Matthias Hellstern, Produktmanager hos Blickle. Dette er rent faktisk ikke tilfældet, som dokumenteret af de specielle materialer som findes i virksomhedens program og som alle har bevist deres værd under forskellige anvendelsesformål. “Folk vil ofte undervurdere effekten af hjul. Men de har faktisk en betydelig effekt på støjemissionen, når man transporterer varer,” siger Hellstern. Afhængig af den pågældende transportvogn og de varer som transporteres, kan støjen som kommer fra hjulene blive forstærket adskillige gange.

Superblød hjulbane

Blickle “SoftMotion” blød gummihjulserie er perfekt velegnet til anvendelsesformål hvor kørekomfort, støddæmpning og en betydelig støjreduktion er påkrævet. Den specielle hjulbane er fremstillet af en elastisk massivgummi i høj kvalitet, som kører let og stille hen over gulvet. Dette kan være særligt hjælpsomt når der anvendes servicevogne, eller når der transporteres komponenter som er følsomme over for stød. Den tykke hjulbane i elastisk massivgummi i høj kvalitet med en hårdhed på 55° Shore A, samt en speciel tilpasset kontur sikre en lav rullemodstand og støjfri kørsel. ALBS serien kan også anvendes til at reducere støjniveauet og sikre et ekstremt højt niveau af kørekomfort. Den ekstra tykke hjulbane samt den konvekse hjulbane på Blickle Besthane® Soft hjulene, giver ansatte mulighed for at bevæge transportvogne både letløbende og lydsvagt. Hjulene i ALBS serien er modstandsdygtige over for varmeopbygning under en dynamisk belastning, og er særdeles velegnede til højhastigheds anvendelsesformål.
Mere information om Besthane® Soft

Også velegnet til følsomme omgivelser

Hårde og støjende hjul anvendes ofte i fødevare- og hygiejnesektoren. Vores POTHS og POBS entgegen. serie kan håndtere høje belastninger i følsomme hygiejniske områder, samtidig med de reducerer støjniveauerne og leverer en enestående høj kørekomfort.

Blickle POTHS hjulserien består af en kraftig og formstabil polyamidfælg, samt en hjulbane fremstillet af termoplastisk polyurethan. Den bløde hjulbane har en hårdhed på 80 Shore A, gode støddæmpningsegenskaber, og betyder samtidig en lav rullemodstand. Dette reducerer støjniveauet under transport, og sikrer en behagelig betjening med lave vibrationer. Materialeforbindelsen mellem hjulbanen og hjulcenteret giver en høj belastningsevne, samt betydelig plads for komprimering. POTHS er afsmitningsfri og beskytter gulvet.

Blickle POBS hjulserie er en unik løsning til hygiejniske anvendelsesformål. Disse hjul har en særdeles tyk hjulbane, der er fremstillet af blød, reaktionsstøbt premium Blickle Besthane® Soft polyurethan, som er støbt på en polyamidfælg. Dette giver en lav rullemodstand, fremragende kørekomfort og støjsvag kørsel, samtidig med de er skånsomme for underlaget, selv i følsomme omgivelser. Disse hjul er også hydrolyse- og korrosionsbestandige. Samtidig har de et ekstremt højt niveau af kemisk modstandskraft over for mange aggressive midler.

Uden støj over brosten

De støjsvage hjul har allerede bevist deres værd på forskellige indsatsområder - såsom hos en traditionel tysk bager. Scenariet: En af bagerens afdelinger i bymidten var årsag til en masse støj, pga. af kørende cateringvogne over brosten kl. 04:30 om morgenen. Ledelsen kontaktede os for at finde et alternativ til de lette apparathjul med en expanderbefæstigelse, som de tidligere brugte til at reducere støjemissioner.
Til succeshistorien

Tydelig fordel for glasfabrikanter

Vores løsning var også populær hos verdens største glasfabrikant, som har deres base i Frankrig. Hver dag fremstiller virksomhedsgruppen mere end 4,3 millioner krystal og glasenheder i høj kvalitet, på fem fabrikker over hele verden. De anvender 250 transportable løftebordepå hjul til at overføre produkterne fra ovnene til forskellige opbevaringssteder for færdiggørelse og forsendelse. Hvert af disse løfteborde kan transportere op til 1,5 tons produkter. Der er dog visse forhindringer: Visse steder på gulvet kan man finde ødelagt glas og rester af plastfilm. Det opstod kraftig støj ved friktionen mellem hjulene og resterne af plastfilmen, som blev kørt fast på hjulakslen. Kunden havde også problemer med at den ujævne kørsel betød at nogle af produkterne faldt ned, eller ramte hinanden under transporten og derved blev ødelagte. Den franske virksomhed kontaktede os i deres søgen efter et alternativ.

En af fabrikantens krav var, at byggehøjden på transportudstyret skulle bevares. Vi lavede nogle mindre ændringer til designet på vognen og anbefalede anvendelsen af fjederbelastede sværlasthjul. De elastisk massivgummibaner med "Blickle EasyRoll" letløbskvalitet kombineret med det ekstreme, robuste fjederbelastede hjulgaffel i LSFN serien, løstealle de udfordringer som glasfabrikanten stod over for. De kraftige sværlasthjul vil effektivt dæmpe alle stød som måtte opstå, og samtidig reducere støjniveauet betydeligt. En yderligere trådbeskytter forhindrer, at filmrester som ligger på gulvet kan sno sig omkring hjul akslen og dermed resultere i at den fastlåses.