Drejelige sværlasthjul fra Blickle

Ud over det sædvanlige - både hvad angår belastningsevne og hastighed  

Hjul kan overordnet set inddeles i to forskellige grupper: Drejelige hjul og faste hjul. Med deres lodrette drejefunktion sørger drejelige hjul for, at maskiner og apparater er nemme at bevæge. En drejekrans forbinder drejegaflen med monteringselementet. Drejelige hjul fås om nødvendigt med forskellige bremsemekanismer, som blokerer hjulets og/eller drejegaflens drejebevægelse.

Der skelnes mellem følgende typer bremser:

  • Bremsesystemer med fremadvendt bremsepedal (stop-top, rad-stop)
  • Bremsesystemer med bagudvendt bremsepedal (stop-fix, manuelt aktiveret rad-stop)
  • Fast positionerede bremsesystemer (ideal-stop, central-stop)

Med monteringen kan den optimale udførelse vælges på baggrund af anvendelsesformålet. Selvom drejelige hjul, der bruges til sværlastanvendelser, normalt leveres med en pladebefæstigelse, kan befæstigelse med en tap eller et bolthul være hensigtsmæssigt i særlige tilfælde.

Alt er muligt - standard- og specialløsninger

Drejelige hjul, der bruges til sværlastanvendelser, fås også i et bredt udvalg af udførelser. Sværlasthjulenes belastningsevne er på op til 30.000 kg, og hjuldiameteren er på op til 500 mm med en maksimal byggehøjde på 675 mm. Efter anmodning fra kunden kan Blickle også fremstille skræddersyede specialløsninger til anvendelsesformål verden rundt. Et lille udvalg af specialløsninger, der allerede er i brug, kan findes i afsnittet Succeshistorier.

Ud over anvendelsesformål, der indebærer tunge belastninger, bruges drejelige sværlasthjul også ved højere hastigheder på op til 25 km/t. Sammenlignet med drejelige hjul i apparathjulsegmentet eller inden for transportteknologi har de et særligt robust design, så de kan bevæge selv meget tunge læs. Drejelige hjul med to hjul, såkaldte dobbelthjul, bruges også nogle gange inden for dette område. Typiske anvendelsesområder er industritrucks, samlebånds- og transportsystemer eller mange former for indendørs og udendørs anlæg.

Alle sværlasthjul fra Blickle testes i henhold til de gældende DIN-standarder - ved 4 km/t i henhold til DIN EN 12532, og ved højere hastigheder i henhold til DIN EN 12533.

Drejelig gaffel – stabil konstruktion

På grund af de forskellige anvendelsesområder og forskellige krav til sværlasthjulene tilbyder vi forskellige hjulgaffelserier, som adskiller sig med hensyn til deres konstruktion og deres egenskaber. Her kan du finde en oversigt over de forskellige drejelige hjulgaffelserier til sværlastanvendelse:

Serie Beskrivelse Hjulgaffel Specialfunktioner Anvendelsesbetingelser
LK  LK-serie: 
Drejelig gaffel i oppresset stålplade, sværlastudførelse, med monteringsplade (LKR-serien med bolthul)
Til hjul Ø: 65–200 mm
Belastningsevne op til 600 kg
Robuste oppressede stålpladedele, dobbelt kugleleje i drejekransen, med stabil midterbolt (hjul Ø 125 x 50-200 mm).

Lang levetid og let løb takket være den særlige dynamiske Blickle-nitning, der anvendes til samling af drejekransen. Fås også i varmebestandige og korrosionsbestandige udførelser.

  • LIK-serie: varmebestandig
  • LKX -serie: korrosionsbestandig
  • LIKX-serie: varme- og korrosionsbestandig
Manuel drift indendørs
LUH
LUH-serie:
Drejelig gaffel i oppresset stålplade, lukket sværlastudførelse, med monteringsplade
Til hjul Ø: 125–200 mm
Belastningsevne op til 1.000 kg
Robuste oppressede stålpladedele, kugleleje med fire kontaktpunkter i drejekransen, hærdede lejeskåle Optimal optagelse af lodrette og vandrette belastninger takket være kuglelejet med fire kontaktpunkter i drejekransen. Meget modstandsdygtig over for stød og vibrationer. Let løb takket være den særlige dynamiske Blickle-nitning, der anvendes til drejekransen. Lang levetid Manuel brug indendørs og udendørs. Særligt velegnet til støvede og snavsede miljøer.
LH
LH-serie:
Drejelig gaffel i oppresset stålplade, sværlastudførelse med monteringsplade (LHZ-serien med tap/LHD-serien – drejelig gaffel til dobbelthjul)
Til hjul Ø: 65–250 mm
Belastningsevne op til 900 kg
Robuste oppressede stålpladedele, kraftig gaffel og monteringsplade, dobbelt kugleleje i drejekransen, fire hærdede lejeskåle, meget stabil midterbolt

Modstandsdygtig over for stød og vibrationer, minimal nedslidning under stor belastning.

Fås også i en affjedret udførelse (LHF-serien)
Velegnet til højere hastigheder i forbindelse med forhindringer. Primært til indendørs brug.
LO

LO-serie:
drejelig sværlasthjulgaffel med monteringsplade (LOD-serien – drejelig gaffel til dobbelthjul)
Til hjul Ø: 125–250 mm
Belastningsevne op til 1200 kg

Robust opsvejset stålkonstruktion, dobbelt kugleleje i drejekransen, fire hærdede lejeskåle, med smørenippel, med svejset og meget stabil midterbolt Fås også i en varmebestandig udførelse (LIO-serien). Særligt modstandsdygtig over for stød og vibrationer. Velegnet til højere hastigheder i forbindelse med forhindringer. Primært til indendørs brug.
LS
LS-serie:
Opsvejset drejelig sværlasthjulgaffel, sværlastdrejekrans, med monteringsplade (LSD-serien – drejelig gaffel til dobbelthjul)
Til hjul Ø: 80–620 mm
Belastningsevne op til 20.000 kg
Særligt robust opsvejset stålkonstruktion, med aksialt-rillekugleleje DIN 711 og konisk rulleleje DIN 720 i drejekransen, med smørenippel, med opsvejset og meget kraftig midterbolt.

Velegnet til hastigheder på op til 25 km/t. Modstandsdygtig over for stød og vibrationer. Fås også i en affjedret udførelse.

  • LSFN-serie: med stålfjeder
  • LSFE-serie: med elastomer-fjederelement
Velegnet til højere hastigheder i forbindelse med forhindringer. Primært til indendørs brug.
LPFE
LPFE-serie:
Drejelig sværlasthjulgaffel med polyurethan-torsionsfjedre, med monteringsplade
Til hjul Ø: 100–150 mm
Belastningsevne op til 500 kg
Robust stålkonstruktion, kraftig støbt gaffeldel, med tætnede, levetidssmurte rillekuglelejer i drejekransen. Patenteret pladefjederkonstruktion sørger for fremragende affjedringsegenskaber. Velegnet til højere hastigheder i forbindelse med forhindringer. Primært til indendørs brug.

Det rette drejelige sværlasthjul til ethvert anvendelsesformål

De drejelige gafler, der er beskrevet ovenfor, kan i langt de fleste tilfælde kombineres med de forskellige sværlasthjul. Her er hjulene også velegnede til forskellige anvendelsesområder afhængigt af hjulbanen.

Polyurethanhjulene overbeviser eksempelvis med høj slidstyrke og rivefasthed, lav rullemodstand, høj dynamisk belastningsevne og det, at de er meget skånsomme for underlaget. Der skelnes mellem serierne Blickle Extrathane, Blickle Besthane, Blickle Besthane Soft og Blickle Softhane, som blandt andre egenskaber har forskellige Shore-hårdheder.

Styrbare sværlasthjul i støbt polyamid er derimod ekstremt bestandige overfor vibrationer og slag, og de har en meget høj belastningsevne. De er særligt velegnede til jævne underlag og udmærker sig ved, at de er letløbende og har en meget lav rulle- og svingmodstand. Med LSSD-GSPO 500K er det eksempelvis muligt at opnå en belastningsevne på 30.000 kg. Dette opnås ved at bruge et fire-punkts kugleleje i drejekransen, af samme type som ofte er installeret i minigravemaskiner.

Sværlasthjul med elastisk eller superelastisk massivgummibane og stålfælg er et alternativ til drejelige sværlast-luftgummihjul. Denne sværlastserie sikrer punkteringsfri og vedligeholdelsesfri drift under normale anvendelsesbetingelser samt god stabilitet med præcise styreegenskaber sammenlignet med luftgummihjul.

Hvis der er behov for en høj belastningsevne, er det mest hensigtsmæssige valg passende sværlasthjul fremstillet i massivstål. Med disse hjul er belastninger på op til 15.000 kg pr. hjul ikke noget problem. Hvis du er på udkig efter drejelige hjul til brug under høje temperaturer, tilbyder Blickle udførelser med hjul af gråt støbejern til sværlastanvendelser. Disse hjul kan bruges ved omgivelsestemperaturer på op til 270 °C.

Takket være forskellige mekanismer, såsom den patenterede pladefjederkonstruktion, en kraftig stålfjeder eller en indbygget elastomerfjeder, overbeviser de affjedrede drejelige sværlasthjul brugerne med affjedringsegenskaber, som gør dem egnede til mange anvendelsesformål, hvor affjedring er krævet. Dette sikrer, at følsomme varer når sikkert frem på trods af eventuelle ujævnheder i underlaget.

For at fuldende listen er vi også nødt til at nævne vores "mighty mites": vores mini-sværlasthjul. Selvom belastningsevnen ikke kan sammenlignes med de førnævnte hjulserier, er deres belastningsevne på op til 350 kg stadigvæk imponerende for hjuldiameteren på 35 til 65 mm og den samlede byggehøjde på 52 til 90 mm. Kompakte hjul kombinerer en lav byggehøjde med en høj belastningsevne. Som drejelige dobbelthjul kan belastningsevnen mere end fordobles. Du kan finde en oversigt over de kompakte hjul i vores online katalog.

Herunder finder du en oversigt over sværlasthjulene med de forskellige hjulbaner og disses egenskaber:

Har du mistet overblikket over alle de drejelige sværlasthjul? Så kan Blickles produktsøger måske hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. Det giver dig mulighed for at filtrere produktspecifikke egenskaber og dermed begrænse det store udvalg til et par relevante produkter. Ellers giv os et ring. Din personlige kontaktperson hjælper dig også gerne med at vælge det rette produkt.