70 Years Home of Mobility

Blickle Räder+Rollen fejrer sit 70-års jubilæum 

Blickle Räder+Rollen fejrer i år sit 70-års jubilæum under mottoet "70 Years Home of Mobility". Men hvad betyder 70 år som hjemsted for mobilitet egenligt? Blickle muliggør mobilitet i hele verden fra sit hovedkvarter i Rosenfeld. Historien om hjulproducenten går tilbage til 1953. Dengang opdelte Wilhelm Sülzle sin lille isenkramfabrik i tre selvstændige virksomheder under sine sønner og sin svigersøn Heinrich Blickle, far til den nuværende direktør Reinhold Blickle. Det nyoprettede Blickle-firma overtog produktionen af trillebørshjul af jern. Det blev dog ikke ved med at være sådan længe, og i løbet af årtierne udviklede virksomheden sig til verdensmarkedsleder inden for hjul. Fem søjler understøtter denne succes: et engageret team, et verdensomspændende salgsnetværk, et bredt produktsortiment, tillidsfulde kunder og et højt niveau af produktionsekspertise.

Hjemsted for over 900 medarbejdere i Rosenfeld

Hver dag kommer og går mere end 900 medarbejdere i hovedkvarteret. For mange af dem er Blickle blevet en del af deres hjem. Deres mål er at genopfinde hjulet sammen hver dag og at skabe stadig nye, innovative mobilitetsløsninger. På trods af den stigende internationalisering beskæftiger Blickle størstedelen af sine medarbejdere på fabrikken i Rosenfeld og lægger stor vægt på kvalitet "Made in Germany". Men hvad betyder "Made in Germany" egentlig? Strengt taget er dette udtryk kun en oprindelsesbetegnelse. Men for os betyder "Made in Germany" mere. Det er et løfte, som Blickle giver sine kunder. For at kunne tilbyde hver enkelt kunde den rigtige løsning - og det på højeste kvalitetsniveau - kombinerer hjulproducenten 70 års udviklings- og produktionsviden med 70 års kundeorientering. Målet er aldrig at stå stille, men konstant at skabe nye mobile løsninger.

Hjemsted for 20 internationale salgsselskaber

Med i alt 20 internationale salgsselskaber og eksport til over 120 lande har Blickle udviklet sig til en global aktør og verdensmarkedsleder inden for hjulbranchen. Mere end 300 medarbejdere i virksomhedens egne salgsselskaber i Europa, Nordamerika og Asien-Stillehavsområdet samt handelspartnere verden over udgør et unikt salgsnetværk for de produkter, der fremstilles i Rosenfeld. Takket være det topmoderne logistikcenter på hovedkontoret kan 8.000 hjul typer leveres omgående fra lager og yderligere 12.000 inden for to til tre dage.

Hjem for 30.000 hjul i standardsortimentet

De forskellige anvendelsesmuligheder for hjul er lige så forskellige som de 30.000 produkter i standardsortimentet. Uanset om det er inden for intralogistik, materialehåndtering, maskin- og anlægsbygning, mobilt udstyr og apparater af enhver art eller inden for den medicinske og hygiejniske sektor, opfylder Blickle hjul en lang række krav. Blickle tilbyder produkter af forskellige materialer med en bæreevne på op til 100 tons. Hvis der ikke findes et passende hjul i standardsortimentet, tager ingeniørerne gerne enhver ny udfordring op, for skræddersyede specialløsninger er dagens orden hos Blickle.

Hjem for 70.000 kunder på verdensplan

Blickle er en pålidelig partner for mere end 70.000 kunder fra industri og handel verden over. Hjulspecialisten tilbyder sine kunder et omfattende udvalg af rådgivning, hvad enten det er via personlige kontaktpersoner eller via live-chatten på hjemmesiden. CAD-filer i fem formater er også tilgængelige der. Dette giver kunderne mulighed for at integrere produkterne i deres design på forhånd. Den nyudviklede onlineshop gør det desuden endnu nemmere at handle; kunderne får naturligvis også i den nye shop deres egne individuelle betingelser. Med implementeringen af et nyt produktinformationsstyringssystem har Blickle desuden skabt grundlaget for at alle elektroniske produktdata let kann stilles til rådighed. Dette gør det muligt at stille individuelle e-kataloger med alle data, billeder og priser til rådighed på e-procurement-platforme.

Hjem for høj produktionskompetence 

For Blickle er det vigtigt, at man ikke hviler på tidligere succeser. Fokus er på videreudvikling af eksisterende materialer, anvendelse af de mest moderne maskiner og løbende optimering af fremstillingsprocesserne - og alt dette centralt på ét sted. Med en meget høj fabrikationshøjde samler vi bevidst kompetence og erfaring på vores hovedkontor og sikrer dermed korte veje. Det gør det muligt for os at reagere hurtigt og fleksibelt på kundeønsker og at tilbyde internationale kunder en høj produktkvalitet med korte leveringstider. Salg, design, udvikling og produktion arbejder hånd i hånd. De har adgang til de mest moderne designprogrammer samt produktions- og testprocesser. Et af højdepunkterne på hovedkontoret i Rosenfeld er det nye kundekompetencecenter. Med topmoderne testfaciliteter og en af de mest moderne testbaner i verden giver det nu endnu flere muligheder for at prøve Blickle-produkterne af på livet løs.

Historien fortsætter med at blive skrevet

Virksomhedens kurs bliver fortsat fastlagt for fremtiden gennem generationsskiftet: Dr. Sarah Blickle-Fenner og David Blickle blev i 2021 udnævnt til administrerende direktører for Blickle-gruppen efter at have arbejdet for virksomheden i flere år. Mens Dr. Sarah Blickle-Fenner sammen med sin far Reinhold Blickle leder den internationale salgs- og marketingorganisation, er David Blickle som maskiningeniør ansvarlig for produktion, indkøb og teknologi. Blickle vil således også i fremtiden være familiedrevet. Både med generationsskiftet og med de to nye tilbygninger, som officielt indvies i 2023, er vi klart forpligtet på Rosenfeld-lokationen. Med opførelsen af et nyt, topmoderne polyuretanproduktionsanlæg på 24.000 kvadratmeter øges produktionskapaciteten i dette produktsegment med mere end 100 procent, hvilket gør Rosenfeld-anlægget til verdens største produktionsanlæg for hjul i verden. Den arkitektonisk tiltalende administrative tilbygning giver plads til yderligere arbejdspladser, et kundekompetencecenter og den nye virksomhedskantine. Alt i alt ser Blickle positivt på fremtiden og takker sine kunder, medarbejdere og leverandører for 70 års loyalitet.