Små komponenter, der sætter store ting i gang

Blickle-føringsruller til transportbånds- og sorteringssystemer

Transportbånds- og sorteringssystemer i logistikcentre og lufthavne skal opfylde høje krav. Operatørerne forventer, at de er pålidelige og har minimal nedetid, samtidig med at kravene til hastighed og belastningsevne stadig bliver højere. Blickle leverer et bredt udvalg af føringsruller til disse anvendelsesformål, der takket være deres høje kvalitet og fremragende mekaniske egenskaber opfylder selv de strengeste krav.

Gepaeckband_Foerdern_Sortieren_350px 

Kurer-, ekspres- og pakkepostbranchen er i hastig vækst. Det skyldes i stor udstrækning den voksende onlinehandelssektor, som oplever rekordhøje salg. Kunder kan også forvente, at deres ordrer ankommer hurtigere end nogensinde før, og det er nu almindeligt at vælge levering samme dag. Dette lægger et pres på serviceudbyderne i kurer-, ekspres- og pakkepostbranchen og på transportbånds- og sorteringssystemerne i deres store logistikcentre.

Internationale lufthavne står over for en lignende situation, idet transportmængder og passagertal hele tiden stiger. Alle passagerer forventer naturligvis, at deres bagage når frem til det rette fly eller det rette bagagebånd hurtigt og uden problemer. Dette sætter transportbånds- og sorteringsteknologien under et stort pres. Den eneste måde at tackle udfordringen på er med topmoderne systemer.

 

Specialiseret ned til mindste detalje
Moderne transportbånds- og sorteringssystemer er højt specialiserede, med enhver detalje skræddersyet til det specifikke anvendelsesformål. Processen begynder med valget af de rette føringsruller. Det er disse små letløbende komponenter, der får varerne problemfrit rundt i en bred vifte af transportteknologisystemer, som fx dem, der bruges i logistikcentre, lufthavne, fremstillingsindustrien og minedrift. Eksperter skelner mellem to typer af føringsruller: Den første type fastgøres til komponenter for at holde dem på sporet. I dette tilfælde er kontakten mellem hjul og styr ofte kun kortvarig, men hyppig. Kørehjul er et andet alternativ. De bærer en specifik, ensartet belastning i længere tid ad gangen og findes fx i transportbåndssystemer til bagage og pakker.

"Hjul skal opfylde en lang række krav, da de bruges til så mange forskellige anvendelsesformål", forklarer Maximilian Hoffmann, produktchef hos hjulspecialisten Blickle. "Belastninger og eksterne faktorer varierer markant, alt afhængig af hvordan de bruges. Betingelserne i et bagagesorteringssystem i en lufthavn er trods alt helt anderledes end betingelserne i et system til håndtering af bulkmateriale i mineindustrien".

Fuehrungsrollen_Foerdern_Sortieren_450px 

Høj kvalitet eller omkostningseffektivitet
Det er derfor, Blickle har udviklet en omfattende portefølje af føringsruller, der er perfekt afstemt efter den pågældende anvendelse. De kan leveres i en bred vifte af størrelser, materialer og belastningskapaciteter. Løsninger i høj kvalitet, der har en fælg af stål eller polyamid – som fx FTH og FSTH-serien – anbefales til høje hastigheder og store belastninger. Hjulbanen til disse hjul er fremstillet af den alsidige polyurethan-elastomer Blickle Extrathane®. De har de følgende egenskaber:

  • Støjsvag drift
  • Lav rullemodstand
  • Skånsom for underlaget
  • Afsmitningsfri
  • Meget slidstærke

Serien FPOB bruger en hjulbane af polyurethan-elastomeren Blickle Besthane®, der giver en ekstremt lav rullemodstand, samtidig med at den kan håndtere betydelig dynamisk belastning. Den er udviklet til anvendelsesformål under vanskelige forhold og er også hydrolysestabil. Det betyder, at regelmæssig kontakt med fugt ikke medfører øget slitage, som ved andre materialer. Polyamidfælgen er korrosionsbestandig i modsætning til fælge af stål eller aluminium. Dette gør denne føringsrulle særligt velegnet til udendørs brug.

Hvis dit hovedfokus er på omkostningseffektivitet, tilbyder Blickle en række økonomiske løsninger, som fx FPO-serien. Ud over at være ekstremt alsidig har denne serie en høj belastningsevne og fremragende kemisk modstandskraft. Hjulbanen er fremstillet af brudsikker og letløbende polyamid. Blickles hjulserie FPTH anvender termoplastiske polyurethanbaner. De er særdeles støjsvage og hydrolysestabile, så de er yderst velegnede til udendørs anvendelser.

Nye Vulkollan®*-hjul i serieprodukter
En helt ny tilføjelse til Blickles sortiment er serien FSVU med Vulkollan®-hjulbaner. Fordelene ved dette materiale omfatter lav rullemodstand, høj dynamisk belastningsevne og støjsvag kørsel. Ud over at være afsmitningsfri og skånsomme for underlaget er hjulene også velegnede til transport af høje belastninger ved høje hastigheder og hen over tærskler. Men hvis serieprodukterne ikke slår til, så kan Blickle også tilbyde at udvikle og fremstille specialløsninger.

 

*Vulkollan® er et registreret varemærke, der tilhører Covestro Group.