Bedre hygiejne og sikkerhed i produktionen

Großküche_Lebensmittelbranche

Inden for fødevareindustrien er der særligt strenge regler vedrørende hygiejne og kvalitetssikring, som skal overholdes. Mangler i produktionen kan i den sidste ende være sundhedsskadelige for forbrugerne. Derfor er processer og systemer designet til at imødekomme branchens specifikke krav – og det gælder også for de hjul, som anvendes der.

De anvendes eksempelvis i produktionsanlæg samt transport- og beholdersystemer. En af de største udfordringer i denne forbindelse er de fugtige omgivelser og den hyppige rengøring, som ofte indebærer aggressive kemikalier: Begge disse faktorer får hjulenes stålgaffel til at ruste og nedbryder banerne af polyurethan, hvorved de slides hurtigere ned og bliver ubrugelige. Det resulterer i en øget risiko for personskader af medarbejderne og forurening af varerne.

Modstandsdygtige over for fugt og kemikalier
POBS-nassHjulene, i eksempelvis POBS-serien, opfylder de høje hygiejnekrav. Banerne af reaktionsstøbt Premium-Polyurethan Blickle Besthane Soft er modstandsdygtige over for fugt og aggressive kemikalier. Derudover har hjulene også en meget lav rullemodstand, en høj dynamisk belastningskapacitet og en belastningsevne på op til 500 kg. Den tykke og bløde, påstøbte bane sikrer en behagelig og støjsvag kørsel og efterlader ikke mærker eller pletter på underlaget. Gaflerne til drejelige eller faste hjul i denne serie er fremstillet af rustfrit stål af høj kvalitet og er dermed korrosionsbestandige og optimalt tilpassede til forholdene i fødevareindustrien.

Til hjulserien

Detektierbares Polyamidrad mit EdelstahlfasernRegistrering af fragmenter med en metaldetektor
Individuelle specialløsninger er også efterspurgte inden for fødevareindustrien. Vi har blandt andet udviklet særlige polyamidhjul til en kunde, hvor der blev tilsat små tråde af rustfrit stål under sprøjtestøbningen. På den måde kan fragmenter af hjulene registreres med en metaldetektor. Hjulene anvendes på slagterivogne, som tømmes direkte hen over forarbejdningsanlægget. Hermed sikres det, at materialefragmenter ikke kan ende i produktionen, hvilket sørger for mere sikkerhed.