top-100

Blickle i top-100

I Tyskland findes der en række virksomheder, som i de seneste par år har haft en omsætningsvækst, der ligger langt over gennemsnittet. Der er hovedsagelig tale om små og mellemstore virksomheder – som sammen udgør motoren i den tyske økonomi med mere end 15 millioner arbejdspladser. Deres succes skyldes ofte, at de finder deres helt rigtige niche eller har meget innovative idéer. En af disse virksomheder er Blickle, der nu er i top-100 på listen over de små og mellemstore virksomheder i Tyskland, som oplever den kraftigste vækst.

I sidste uge offentliggjorde magasinet "Wirtschaftswoche" en liste med de førende tyske virksomheder med den kraftigste vækst i perioden fra 2002 til 2012 med en omsætning mellem 50 millioner og en milliard euro.

Den administrerende anpartshaver Reinhold Blickle er stolt af virksomhedens præstation: Blickle er vokset med gennemsnitligt 7,1 procent om året mellem 2002 og 2012. Og det på trods af bank- og finanskrisen. I mellemtiden har virksomheden en omsætning på mere end 158 millioner euro, og den voksede med omkring 14 procent i 2014.

Hvad er hemmeligheden bag succesen for familievirksomheden, som beskæftiger over 750 medarbejdere i hele verden? "I tråd med vores motto 'we innovate mobility' investerer vi kontinuerligt i nye teknologier og fremstillingsanlæg og satser på udbygningen af vores internationale distributionsnetværk", siger Reinhold Blickle. To lysende eksempler på dette er de nyeste datterselskaber i Kina og Tyrkiet. "Det drejer sig om markeder i vækst, hvor vi ser et stort potentiale, og hvor efterspørgslen på hjul i høj kvalitet stiger."

Blickle har 16 egne salgsselskaber, som ligger fordelt i hele verden. Virksomhedens produkter leveres til mere end 120 lande. "Vi vil gerne være til stede i forskellige regioner og satser på kvalitet og korte leveringstider." På hovedsædet i Rosenfeld, Tyskland er der også planlagt yderligere omfangsrige investeringer.